Danske MotorCyklister – DMC er en landsdækkende, nonprofit interesseorganisation for motorcyklister, som blev stiftet i 1972.

DMCs formål er at arbejde for bedre vilkår for danske motorcyklister – at motorcyklisternes stemme bliver hørt når der laves lovgivning om beskatning, færdselspolitik, færdselssikkerhed, synsregler mv. Dette er et kontinuerligt arbejde, hvor det gælder om løbende at gribe de bolde der viser sig, så motorcyklisterne ikke rammes af noget der kunne være undgået.

DMC har gennem årene også kørt forskellige kampagner, der gavner motorcyklisterne.

DMC udbyder i øvrigt også kørekurser, der fokuserer på sikker kørsel gennem optimal beherskelse af motorcyklen.

Her er DMC med

Indenlands er vi repræsenteret i Rådet for Sikker Trafik.
Vi samarbejder også med f. eks. Vejdirektoratet om danske vejes indretning, som for eksempel autoværn og fartbump så de tilgodeser motorcyklisternes sikkerhed.

Da meget af den politik der rammer motorcyklister stammer fra EU, er vi også repræsenteret i den europæiske organisation Federation of European Motorcyclists Association – FEMA, som samler MC-organisationer fra hele Europa.

DMC er også medlem af den skandinaviske sammenslutning NMR – Nordisk Motorcykel Råd. Medlemmerne her er NMCU fra Norge, SMC fra Sverige, BLS fra Island, SMOTO og MP 69 fra Finland samt MCTC og DMC fra Danmark.

Frivillige

DMC er ikke en kommerciel organisation, derfor skal DMC hverken tilfredsstille aktionærer eller aflønne nogen.

DMC har ingen ansatte, men drives alene af frivillige, der har valgt at bruge noget af fritiden på at forbedre motorcyklisternes vilkår.

Vil du være med?

For et beskedent årligt beløb, kan man være medlem, og derved støtte DMCs arbejde.
Man kan blive medlem enten som enkeltperson eller som klub.
Som medlem støtter man ikke kun DMC, man modtager også DMC-bladet, og man kan blandt andet få rabat på DMC´s kørekurser.