Godt Nytår!

I året 2023, som vi netop har forladt, har DMC igen haft aktiviteter, som har til formål at gavne motorcyklismen.

DMC har bl.a. i forbindelse med høringsfasen kommenteret anlægsloven for udbygning af motorvej E20/E45 ved Kolding, anlæg af Kalundborgmotorvejens 3. etape og udbygning af rute 15 Ringkøbing-Herning. Generelt har DMC foreslået at der gives udvidelse af rammerne for tilskud til støjdæmpede vinduer for det boliger, der bliver berørt af den forøgede trafikstøj langs de pågældende strækninger.

DMC har også vejledt i parkeringsreglerne for motorcykler, bl.a. i Tårnby Kommune på Amager.

DMC har også – langt om længe efter Covid-19-epidemien – fået gang i Bronze-kurserne, som er det kørekursus for motorcyklister, der giver udbytte for såvel nye MC-ister som øvede MC-ister. DMC er Danmarks ældste og mest erfarne udbyder af kvalitetskørekurser for motorcyklister.

Desuden har DMC deltaget i det internationale samarbejde FEMA, hvor der i 2023 bl.a. har været spørgsmål om motorcykelkørerkort vs. bilkørekort, genbrug af MC-dele i forbindelse med ophugning og mobilitet i bl.a. byerne.

Igennem DMU har DMC også fået en stemme i verdensorganisationen FIM, hvor der både er politiske fordele ved at vise at motorcyklister er en løsning på mange problemer i byerne – netop som påpeget at FEMA.

Hertil kommer også emner som adgang til de nyeste tilgange, til både alternative energier som el-motorcykler og kunstige brændstoffer til de almindelige motorer, som andre fordele.

Sidst – men ikke mindst – vil vi nævne præsentationen af FIM’s fordelskort, som løbende vil blive forbedret med tilbud for motorcyklister på ture og rejser.

I DMC ser vi frem til MC-sæsonen 2024, hvor vi igen sætter fokus på aktiviteter for motorcyklismen med alle de udfordringer det giver!