Engang betød livet på to hjul frihed til at starte motorcyklen og køre derudad, uden at skulle planlægge eller bekymre sig om ret meget. Hvis man tror at det stadig er sådan, har man ikke fulgt ret meget med, for sådan er virkeligheden desværre ikke. Man risikerer således at få sig en pludselig og ubehagelig overraskelse, når man, i et vejkryds eller en rundkørsel, opdager et forbudsskilt ved den vej, man havde tænkt sig at fortsætte ad. I den situation må man tænke hurtigt, for ikke at blive stopklods for trafikken.

Herhjemme har vi ikke veje der er forbudt alene for motorcykler, men virkeligheden kan pludselig ramme en, hvis man ikke planlægger en udlandstur omhyggeligt nok.

Således er der i Tyskland veje, hvor kun motorcykler ikke må køre. Det er ikke nyt. Det ved man hvis man læser DMC bladet, eller hvis man, på anden vis, følger med i hvordan det er at køre motorcykel i Tyskland.

Ny forbudsstrækning

Det kan næppe komme som en overraskelse, at der engang imellem sker ændringer af disse forbudsstrækninger. Det er derfor kun en lille nyhed, at en ny vej er tilføjet til listen. Det nye forbud er på noget af den smukke Priorei-rute. Som man måske kan se af undertavlen, gælder netop dette nye forbud fra kl. 12 om fredagen til midnat om søndagen, samt på helligdage.

Det er en noget større nyhed, at det nye motorcykeldiskriminerende forbud denne gang begynder midt på en landevej, og ovenikøbet i en let kurve. Kommer man således kørende på motorcykel på den pågældende tyske landevej, med de tilladte 100 km/t, skal man bremse inden skiltet, og håbe at handlingen ikke kommer alt for meget bag på eventuelle bagvedkørende bilister, der ikke er omfattet af forbuddet. Når der er frit, skal man lave en uvending. Vælger man alligevel at fortsætte, kan man se frem til en samtale med die Polizei, og til at skulle have penge op af lommen.

Tag forholdsregler

Det bedste råd vi her kan give motorcyklisterne er således, at få styr på at lave en uvending på motorcykel, eller at planlægge tysklandsture ordentligt. Selv om det har stået i DMC bladet, gentager vi lige os selv, ved her at bringe link til både kort og liste over forbudsstrækningerne.

I øvrigt arbejder DMCs tyske søsterorganisation BVDM løbende på at få slået så mange af disse diskriminerende forbud ihjel, men er begrænset af hvor mange retssager de har råd til at have i gang.

Foto: Bundesverband der Motorradfahrer e.V!