For tiden skinner solen, og bidrager til, at vi motorcyklister nyder følelsen af frihed, eventyr og forbindelse med omgivelserne. Men der følger både risici og ansvar med det at køre motorcykel. Et spørgsmål, der ofte opstår blandt især nye motorcyklister, er: “Skal jeg ikke bare køre motorcykel uden handsker om sommeren?”

Det korte svar er, at handsker ikke er lovpligtige at køre med i Danmark, så det bestemmer man selv. Men formålet med at have handsker på under motorcykelkørsel, er ikke kun for at holde varmen, og for at beskytte fingrene mod insekter.

Hvis uheldet sker

Man bør tænke over, hvad man reflektorisk vil tage fra med, hvis man skulle være så uheldig at styrte på motorcykel. Har man tænkt over det, og er man glad for sine hænder, er resten en simpel risikovurdering, der er op til hver enkelt motorcyklist.

Flere par handsker

Vil man være sikker i trafikken, og kører man kun motorcykel en måned om året, kan man nøjes med et til to par forholdsvis tynde og luftige motorcykelhandsker. Det andet par er blot rare at have, hvis det første par skulle blive gennemblødte.
Kører man en større del af året, kan nogle nøjes med at bruge de tynde sommerhandsker hele året. De fleste motorcyklister må dog supplere handskesamlingen med forede handsker, eller med elektrisk opvarmede handsker.

Kvalitet på flere måder

Motorcykelhandsker fås i mange typer og prisklasser. Nogle af handskerne overlever ikke ret lang tids asfaltkontakt, så hvis man vælger at køre med handsker, bør man se på mere end blot prisen. Handsker skal også være rare at have på, ellers er man tilbøjelig til ikke at tage dem på, og så er købet spild af penge.

DMCs anbefaling

I DMC respekterer vi den enkeltes valg, men det skal ikke hindre os i, at udtrykke vores anbefaling: Motorcykelhandsker er et vigtigt stykke sikkerhedsudstyr, der beskytter dine hænder mod skader og elementerne, mens de øger komforten, og i nogle tilfælde reducerer vibrationer under kørsel. Det kan gøre mentalt ondt at skulle købe flere par motorcykelhandsker i god kvalitet, men det kan også gøre ondt at kure hen over asfalten, der har en slibende effekt på det den er i kontakt med.

Med eller uden handsker – vi ses derude.